ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ :: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ :: Αγνάντι εστιατόριο ( Agnanti Restaurant )

Αγνάντι εστιατόριο ( Agnanti Restaurant )

Εμφανίζονται σε μορφή slideshow οι πρώτες 7 φωτογραφίες. Για να δείτε και τις επόμενες επιλέξτε απο κάτω. Αν δεν βλέπετε καμία φωτογραφία πατήστε το reload

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΑΓΝΑΝΤΙ . Ποιός αλήθεια δεν θα λαχταρούσε να δοκιμάσει ένα κοκκινιστό μοσχαράκι με σπιτικές χυλοπίττες της μαμάς;

Ποιός δεν θα αγαπούσε ένα πιάτο μαγειρευτό χοιρινό με πιπεριές, μυρωδικά και ντόπια Σκοπελίτικα δαμάσκηνα;

Και ποιός δεν έχει επιθυμήσει να γευθεί μια πλούσια σαλάτα με κόκκινη γευστική ντομάτα από μποστάνι, τσακιστές μαύρες ελιές από το κοντινό λιοστάσι, νόστιμη βαρελίσια φέτα, γνήσιο παρθένο λάδι και ζεστό χειροποίητο χωριάτικο ψωμί ψημένο στον ξυλόφουρνο;

Γεύσεις παραδοσιακές, ξεχασμένες, που όλοι αγαπάμε. Γεύσεις σπιτικές, χωριάτικες, πολλές βγαλμένες από τα χέρια των γιαγιάδων μας, που τις μαγειρεύουμε ακόμη στο Αγνάντι. Συνταγές παλιές και πιο καινούργιες, που τις ακολουθούμε πιστά χρησιμοποιώντας στην κουζίνα μας τα πιο γνήσια πεντανόστιμα υλικά.

Αυτές τις γευστικές κληρονομιές σας προσκαλούμε να απολαύσετε κοντά μας.

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στο Αγνάντι!

ΤΟ ΑΓΝΑΝΤΙ ΜΑΣ

Το όνομά μου είναι Νίκος Σταματάκης και είμαι ο υπεύθυνος του εστιατορίου Αγνάντι. Θέλω καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας και το ενδιαφέρον σας για μας.

Προτού πιο κάτω σας πω δύο λόγια για το Αγνάντι μας, θέλω να σας προσκαλέσω να έρθετε να μας γνωρίσετε από κοντά και να μας δώσετε την ευκαιρία να σας περιποιηθούμε πραγματικά. Θα σας υποδεχθώ προσωπικά και θα χαρώ να σας ξεναγήσω στις πιο όμορφες γεύσεις που θα ετοιμάσουμε για σας!

ΑΓΝΑΝΤΙ: Μια γευστική εικόνα!

Το Αγνάντι είναι ένα νησιώτικο παραδοσιακό εστιατόριο στη Γλώσσα της μαγευτικής Σκοπέλου. Πιστοί στη γνήσια ελληνική κουζίνα, προσφέρουμε πολύ προσεγμένα πιάτα με δικές μας παλιές οικογενειακές συνταγές που μαγειρεύονται με αγάπη για πολλές δεκαετίες.

Βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία, με υπέροχη θέα, που «βλέπει» στο αρχιπέλαγος των Σποράδων. Από την υπερυψωμένη βεράντα του Αγνάντι, κάτω από τη δροσερή κρεβατίνα από αμπέλια, το βλέμμα αγναντεύει μέχρι την Εύβοια και τη Σκιάθο.

Απολαμβάνοντας η ματιά αυτή την υπέροχη φυσική ομορφιά του απέραντου θαλασσινού τοπίου, οι υπόλοιπες αισθήσεις μας διεγείρονται από τις μυρωδιές της κουζίνας και τις γεύσεις των μεζέδων και των φαγητών.

Τον αγαπάμε αυτόν τον τόπο. Και σας προσκαλούμε να τον αγαπήσετε κι εσείς.

Ελάτε να πιούμε μαζί ένα κρασί, ένα ούζο, μια τσικουδιά. Θα μαγειρέψουμε για σας ότι καλύτερο τραβάει η ψυχή σας.

Φεύγοντας, είμαστε σίγουροι πως θα πάρετε μαζί σας τις πιο νόστιμες γεύσεις που δοκιμάσατε εδώ, στο Αγνάντι.

Νίκος Σταματάκης

ΙΣΤΟΡΙΑ

Ήταν το 1953 όταν ξεκίνησε αυτό το μαγικό ταξίδι γεύσεων στο γραφικό αμφιθεατρικό χωριό Γλώσσα της Σκοπέλου. Εκείνη τη χρονιά, η γιαγιά Αγλαΐα Σταματάκη και ο γιός της Νίκος (παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη) έστησαν ένα ταβερνάκι που το ονόμασαν «Γαλλία», με αφορμή λίγους Γάλλους τουρίστες που επισκέπτονταν εκείνη την εποχή το νησί.

Το 1985 το ταβερνάκι αλλάζει όνομα και βαφτίζεται “Αγνάντι” λόγω της πανέμορφης θέας του προς το Αιγαίο. Την ίδια εποχή, το “Αγνάντι” περνάει στα χέρια των παιδιών του παππού Νίκου, τον Σταμάτη και την Μαχούλα Σταματάκη. Με τις υπέροχες καλομαγειρεμένες συνταγές τους, το «Αγνάντι» κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις και αποκτά μεγάλη φήμη στο νησί.

Ο γιός τους, Νίκος, μεγαλώνει μέσα στο «Αγνάντι» που γίνεται το «σπίτι» του. Βοηθάει κάνοντας μικρές βοηθητικές δουλειές και μπαίνει από πολύ μικρός στον κόσμο των μαγικών γεύσεων που δημιουργούν οι γονείς του. Μεγαλώνοντας, ο μικρός Νίκος αποφασίζει πως θέλει να ασχοληθεί και ο ίδιος με το «Αγνάντι».

Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, αφού σήμερα είναι ο Νίκος που έχει πάρει επάνω του το «Αγνάντι». Μετά από γενιές και γενιές, ο Νίκος αισθάνεται το «Αγνάντι» σαν μια σπουδαία κληρονομιά και σέβεται αυτό το όνομα που πέρασε στα χέρια του.

Τιμώντας πάντοτε την οικογενειακή παράδοση, προχώρησε πιο πέρα, βάζοντας και τη δική του σφραγίδα γευσιγνωσίας στο σημερινό «Αγνάντι». Έτσι, εκείνο το αρχικό ταβερνάκι του 1953 έχει γίνει σήμερα ένα σπουδαίο σύγχρονο εστιατόριο με εκλεπτυσμένες γεύσεις, χωρίς όμως να χάσει τίποτε από την ατμόσφαιρα και το παλιό του χρώμα.

Όσοι επισκέπτονται σήμερα το «Αγνάντι» γίνονται πιστοί του φίλοι. Και είναι αυτοί που με την αγάπη τους συνεχίζουν να “γράφουν” την ιστορία του.

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ

Κατά καιρούς έχουν επισκεφθεί το «Αγνάντι» πολλές αξιόλογες προσωπικότητες, Έλληνες και ξένοι, από τον χώρο των τεχνών, των γραμμάτων, του κινηματογράφου αλλά και της πολιτικής και της δημοσιογραφίας.

“This is the place to meet, greet, and eat in Glossa. The food is inexpensive, the staff friendly, and the view spectacular. The menu is standard taverna style, but the proprietors make a point of using the finest fresh products and wines” – Frommer’s Travel Guides.

“For creative food and sunsets, cross the island to Agnanti, in rustic Glossa” – Christina Nehring, Conde Nast Traveller.

“It is, in this impeccable way at least, the River Cafe of Skopelos. [...] Agnanti is completely different from any other eating establishment on the island and one of the most famous restaurants in the whole Aegean. […] If you come to this beautiful island, then you must come here; to properly taste the flavours of Skopelos or even just to have a drink on the terrace, which is particularly lovely at sundown.” – Jan Moir, Are you Ready to order, The Daily Telegraph.

“Που να φάς / πιείς: Στο Αγνάντι για σκοπελίτικες συνταγες με φρέσκα βιολογικά υλικά” – Athens Voice.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

1995 – Ο Αμερικάνικος Οργανισμός Τουρισμού ανέδειξε το “Αγνάντι” ως μια από τις 40 καλύτερες ταβέρνες του Αιγαίου.

1999 – Το Υπουργείο Γεωργίας και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε το Αγνάντι ως τη μοναδική παραδοσιακή επισιτιστική μονάδα στη Σκόπελο (Πρόγραμμα LEADER).

2003 – Το «Αγνάντι» αποκτά το Θεσσαλικό Σήμα Ποιότητας.

2004 – Το «Αγνάντι» αποκτά το Ελληνικό Σήμα Ποιότητας.

2013 - Επίσημη πρόταση υποψηφιότητας για Χρυσό Σκούφο ή βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

2013 – Η παγκοσμίως αναγνωρισμένη μηχανή αναζήτησης τουριστικών υπηρεσιών «TRIP ADVISOR” κατέταξε το «Αγνάντι» ως το Νο 1 εστιατόριο της Γλώσσας και ανάμεσα στα πέντε καλύτερα εστιατόρια της Σκοπέλου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Αγνάντι εφαρμόζουμε μια πολιτική «ανοιχτής επικοινωνίας» με τους πελάτες και φίλους μας. Θα είναι μεγάλη μας χαρά να ακούσουμε από σας τα καλά σας λόγια, αλλά και τις παρατηρήσεις και τις υποδείξεις σας ή ακόμη και τις ιδέες σας.

Είμαστε ακόμη ανοιχτοί για προτάσεις συνεργασίας, απασχόλησης, οργάνωσης εκδηλώσεων, ομαδικών συνεστιάσεων, κλπ.

H διεύθυνσή μας είναι:

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «ΑΓΝΑΝΤΙ»

Γλώσσα Σκοπέλου

ΤΚ 37003

Ελλάδα

Σας παρακαλούμε δείτε τα τηλέφωνα επικοινωνίας μας και το εμαιλ μας δίπλα απο τις φωτογραφίες.

Αγνάντι εστιατόριο ( Agnanti Restaurant )

Τηλέφωνα

  • 2424033606
  • 6981320561
  • 2424033076

Στοιχεία επικοινωνίας

  • Νίκος Σταματάκης
  • Γλώσσα Σκοπέλου
  • 37003
  • agnanti@gmail.com
  • Χειμερινή Λειτουργία: ναι
  • Λειτουργία Πάσχα: ναι

Χάρτης